Birgitte Sandvik

Der var fernisering 

lørdag den 9 marts 2019 klokken 13-14.

 Udstillingen kan ses lørdag og søndag

i perioden 9 marts til søndag den 31 marts,

fra klokken 13 - 16.  

i Skovlunde Kulturhus.

Billed- og skulpturkunstner Birgitte Sandvik fortæller om sin kunst.

Birgitte Sandvik er fuldtidskunstner og har malet stort set hele livet og har de seneste 22 år været repræsenteret ved flere udstillinger og solgt til både ind- og udland, samt stået for flere udsmykningsopgaver i virksomheder. Hun har desuden modtaget flere kunstnerlegater blandt andet en studietur til Provence, hvorefter hun holdt udstillingen ”Mit abstrakte Provence” i COBRA-rummet ved Sophienholm. 

 Birgitte Sandvik er autodidakt og har malet og beskæftiget sig med kreative udtryksformer det meste af hendes liv. Hun lærte allerede fra barn teknikkerne og blandningsforholdene ved oliemaling, men gik tidligt i karrieren over til akrylfarver, som stadig er de fortrukne, og hvor hun mestrer alle blandningsforhold efter mange års arbejde i materialet.

 Hun anvender en lag på lag teknik, der får gamle historier i maleriet til at træde frem mellem de nye. Hun bruger stort set alle farver i paletten, og arbejder meget med komplementærfarver og kontraster. Om sommeren og foråret er de lyse farver oftest på penslen, og i vintermånederne er det mest de meget kraftige stærke farver, der tiltrækker hende. 

Hendes kunst er moderne, farverig og abstrakt og kendetegnet ved kompositioner med fyldige strukturer med anelser af menneskelige skikkelser og dyr, der hver især fortæller en historie. Hun arbejder intenst på, at give malerierne liv, og man fornemmer en stærk dybde og styrke i malerierne.

 

 

Købt af Ballerup Kunstforening til udlodning på generalforsamlingen i 2020. Akryl på lærred.
Vase, 23,5cm høj. Købt af Ballerup Kunstforening til udlodning på generalforsamlingen i 2020.
Bronzeskulptur.
Bronzeskulptur.
Vase - 31 cm høj.
Bronzeskulptur.
Bronzeskulptur.