Methea Gravesen

Vi har desværre måttet aflyse udstillingen grundet Corona pandemien. Den bliver forløbig udsat til 2022. 

Methea Gravesen

Med en opvækst i den barske vestjyske natur, i en kreativ familie, der altid havde gang i enten design eller musik, blev jeg oplært i dette kreative univers.

Spontane billeder, med huse og mennesker i forskellige øjeblikke fra hverdagen, præget med stor fantasi, hvor inspirationen er hentet fra rejser, men især fra Frankrigs små byer med gamle huse og små hyggelige intime gader, har givet den spirende lyst og fornøjelse med gengivelse af netop disse motiver. Men også abstrakte og kubistiske motiver i klare stærke, men afstemte farver, har været en del af mine foretrukne scener til malerierne.

På det seneste har et nyt element trængt sig på, i form af sort/hvide grafiske motiver malt på lærreder, og på træ og klodser i forskellige former, tykkelser og størrelser, hvor der findes dybder, skygger, trapper, kasser og meget andet, stadig med fantasi og finurligheder i højsæde, så ikke to skulpturer er ens.

Motiverne bygges op efterhånden som arbejdet skrider frem og efter hvilken form træet har. Disse grafiske streger giver mange vinkler og dybder, det giver en særlig indre ro at arbejde netop med disse mange elementer/figurer i hver skulptur.

Det giver en særlig glæde at se arbejdet vokse op med netop disse malerier og skulpturer og man kan lade tankerne flyve på langfart.

Autodidakt: Modtaget undervisning af Billedkunstner Stefanie Woschek , Billedkunstner Maja de Hemmer og Rørvigmaleren John Esborg.

Udover mit aktive arbejde med kunsten er jeg medejer af Galleri ARTA22, beliggende Algade 22 i Nykøbing Sj.

www.methea.dk

    

Grundmaterialet til mine sort/hvide skulpturer er bemalet træ, der er finpudset og malet 2-3-gange med matsort akryl maling. Derefter påbegyndes selve dekorationen med hvid akryl maling, der lægges på med pensel af flere omgange.