Randi Dam og Ingrid Ebbesen

9/12-2020.

Ballerup Kunstforening

må desværre aflyse denne udstilling p.g.a. Corona.

Vi håber og tror at  Randi Dam og Ingrid Ebbesen kommer til at udstille i året 2022.

Randi Dam 

Min indgang til at male startede med mit første besøg på Island for mange år siden. Naturen der gjorde et uudsletteligt indtryk på mig og satte gang i en proces som modnedes over tid. Jeg har været der mange gange siden, og de mange indtryk og stemninger derfra forsøger jeg at bearbejde og udtrykke i mine malerier. 

Jeg veksler lidt mellem det naturalistiske og det mere abstrakte. Det synes jeg er spændende. 

 

Akryl på lærred.

Ingrid Ebbesen

Raku.

LIDT OM MIN KUNST: 

Jeg finder stor glæde og fordybelse ved at arbejde med leret, og skulpturerne får udtryk, ved hjælp af humoren og fantasien som arbejdet skrider frem.

Mine skulpturer er abstrakte, og kvindeskulpturerne har en let erotisk drillende undertone, som får smilet frem hos beskueren. De sprudler og udstråler fantasi og livsnydelse – glæden ved at være menneske og lysten til at være i live.

Jeg har været på en del udviklingskurser, blandt andet modellering efter levende modeller og keramiske/raku kurser for ny inspiration. Jeg eksperimenterer og udvikler selv nogle af mine glasurer og bruger egne erfaringer. Jeg arbejder med stentøjsler, og min store interesse er raku brænding da hele processen i denne form for brænding, er meget spændende og uforudsigeligt.

Bronzeskulpturer

At arbejde i voks til bronzestøbning er også et af mine felter. Skulpturerne er unika, nogle er støbt og nummereret med max. 8 stk. af hver.

Kulkvareller

Er fremstillet/beabejdet af forkullet brændt træ. Jeg blev meget facineret af det forkullede træ, da jeg besøgte de nedbrændte kanonbådshuse på Holmen i 2006. Her udviklede tankerne om træskulpturer sig, - og da KB-Hallen senere brændte helt ned, fik jeg reddet mig et lille lager af rester fra branden.  Andet træ har jeg udset mig specielt og skabt spændende skulpturer af både stående og til væg.

Fiberbeton

Her under coronakrisen, hvor en stor del af os har været lukket inde, begyndte jeg at arbejde med fiberbeton. Høje tynde menneskeskulpturer som symboliserer samhørighed, - mor/barn eller søster/bror- par m.m. skulpturerne er 70/75 cm høje, og tynde, de bygges og spartles op enkeltvis i fiberbeton ,hvorefter de males og patineres. Skulpturerne kan tåle at stå ude hele året.

 Skulptør Ingrid Ebbesen

www.galleri-my.dk

 

Raku.
Kulkvareller.